Thursday, 1 August 2013

Inikah Dia "Kejayaan" Pemerintahan PM Najib??


1. Di zaman pemerintahan Najib, budak Cina simbah surau dengan cat merah cukup diselesaikan dengan permintaan maaf tetapi budak melayu yang bakar pintu gereja di Ulu Klang kena tindakan penjara beberapa tahun.


 2. Di zaman pemerintahan Najib, Namewee hina agama Islam dengan main-mainkan azan dan juga main-mainkan lagu negaraku tiada tindakan diambil malahan Najib jadikan dia sebagai ikon 1Malaysia.

3. Di zaman pemerintahan Najib, budak cina bernama Alvin dan Vivian hina agama Islam dilepaskan dengan jaminan dan boleh bebas tetapi budak melayu yang pukul budak cina yang hina Islam bakal berdepan dengan hukuman berat iaitu hukuman mati.

4. Di zaman pemerintahan Najib, guru cina di Johor hina orang melayu dengan perkataan bodoh tidak dikenakan apa-apa tindakan walaupun report polis telah dibuat oleh penjaga murid melayu di sekolah tersebut tetapi Guru besar sekolah berdepan dengan siasatan kerana menyediakan bilik persalinan sebagai tempat makan sementara kerja ubah-suai kantin siap.

5. Di zaman pemerintahan Najib, filem cina berjudul The New Village yang mengangkat martabat cina komunis yang konon membebaskan negara ini dari kezaliman British telah diluluskan oleh Finas tetapi filem yang mengangkat martabat melayu Tanda Putra tidak diluluskan bertahun lama.

6. Di zaman pemerintahan Najib, ISA dihapuskan dan kesannya ahli politik semakin berani dan semakin melampau buat kacau bilau dalam negara ini.

7. Di zaman pemerintahan Najib, Akta Pencegahan Jenayah dihapuskan dan pelbagai akta yang berkaitan dengan keamanan negara dihapuskan demi menyenangkan hati pembangkang dan akhirnya tengoklah kejadian tembak mati makin mendadak akhir-akhir ini.

8. Di zaman pemerintahan Najib, Najib mencuba nasib negara ini dengan join TPP yang beri keuntungan kepada Amerika.

9. Di zaman pemerintahan Najib, Najib telah rosakkan rakyat negara ini dengan pemberian duit.

10. Di zaman pemerintahan Najib, EC (Suruhanjaya Pilihanraya) dipaksa letak bawah parlimen.

11. Di zaman pemerintahan Najib, melayu rasa sangat sakit hati berbanding bawah pemerintahan Pak Lah.

12. Di zaman pemerintahan Najib, cina dan india merasa mereka patut dapat hak sama rata dari segi agama dengan tuan tanahair ini iaitu melayu.

13. Di zaman pemerintahan Najib, cina secara terbuka dalam PRU-13 menunjukkan mereka mahu kuasa pemerintahan negara ini selepas kuasa ekonomi berada kukuh dalam genggaman mereka.

14. Di zaman pemerintahan Najib, projek GLC untuk syarikat bumiputera seperti perkhidmatan internet di sekolah-sekolah seluruh negara diserahkan kepada syarikat cina, YTL dimana sebelum ini diurus dua syarikat bumiputera iaitu JARING dan TM.

15. Di zaman pemerintahan Najib, apa lagi bakal berlaku.....

16. Di zaman pemerintahan Najib, ada lagikah kes orang islam-melayu akan dipijak-pijak....

17. Di zaman pemerintahan Najib, adakah islam akan jadi layu...

18. Di zaman pemerintahan Najib, adakah cina akan semakin kukuh cengkaman keatas negara ini...

19. Di zaman pemerintahan Najib, adakah penasihat-penasihat Najib akan terus memperbodohkan Najib dengan pelbagai mimpi india..

20. Di zaman pemerintahan Najib, apa lagi......-Jay Naz

Untuk berlaku adil kita harus melihat dari sudut positif juga. aku nak bagi pandangan, tidak semua manusia itu sempurna 100%, begitu juga dengan pemimpin. Tidak semua pemimpin itu sempurna 100%, ada kelebihan dan ada kelemahan. 
bagi aku DS Najib merupakan pemimpin yang berwibawa/berjiwa rakyat. sepanjang pemerintahan beliau banyak transformasi yang dilaksanakan untuk rakyat dan negara. melalui gagasan 1malaysia 'rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan' merupakan satu harapan dan iltizam beliau untuk rakyat dan negara. harapan ini direalisasikan melalui program tranfoemasi dalam bidang ekonomi dan politik (NKRA, GTP, ETP). 

Gagasan yang berteraskan nilai-nilai penting yang mampu memupuk perpaduan di kalangan rakyat malaysia berbilang kaum. Apakah itu bukan satu kejayaan beliau? setakat ini kita melihat beliau telah memperuntukan bajet yang besar (bajet 2012/2013), beliau hanya mengambil masa lebih kurang 4/5 tahun sahaja. Kita mengambil contoh parti lain seperti PAS selama 23 tahun perintah kelantan tidak membawa sebarang kemajuan untuk rakyat kelantan.

kalau nak dikira kes jenayah, sejak dulu lagi pelbagai kes jenayah telah berlaku. Yang pasti kes jenayah ini berlaku secara meluas ketika pentadbiran DS Najib, mungkin ada sabotaj disebaliknya. sekarang ini ramai yang hendak menjatuhkan orang lain, termasuk pemimpin  dengan pelbagai cara.

Biar rakyat melihat kepimpinan DS Najib nampak lemah sehingga tidak mampu membendung kes jenayah yang semakin merebak. Sudah pasti memberi gambaran imej ds najib tercalar dengan mudah, rakyat pun ikut memberontak dan menyalahkan kerajaan kerana tidak mampu membendung gejala ini.
 
Sebenarnya banyak lagi kebaikan dan kelebihan sebenar yang telah dibawa oleh ds najib cuma akhir akhir ini pasca Pru13 mata rakyat lebih tertumpu yang negatif sahaja.Biasalah resmi manusia, 1,000 kebaikan yang diberi, 1 keburukan juga yang dicari.

 
Wallahualam..

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment