Thursday, 15 August 2013

Jika Benar.. Ia Amat Memalukan PDRMPolis dihina dan diherdik oleh Cina Couvenis. Makin hari banyak isu yang timbul yang mengakibatkan moral anggota pasukan Polis jatuh dan malunya mereka mahu berhadapan dengan rakyat. Tapi siapa yang sepatutnya dipersalahkan? Apakah Polis tidak bersalah dan Cina Couvenis yang salah?

Lokasi pondok Polis ini seperti gambar diatas terletak di The Store Sentosa Johor Bahru. Apakah relevan sebuah Pondok Polis diletakkan berhadapan dengan sebuah pusat hiburan sebegini? Apakah ada unsur lain yang mana boleh saya katakan bahawa sebenarnya Pondok Polis diletakkan disitu agar dapat menjaga pusat hiburan tersebut agar tidak dirompak?

Ini masaalah utama yang sepatutnya pucuk pimpinan PDRM ambil peduli. Masaalah korupsi pegawai disebuah Negeri dan Daerah menjadi penyebab Cina Couvenis semakin besar kepala sehingga boleh menyamakan pihak Polis dengan Babi. Adakah pucuk pimpinan PDRM sedar pekara ini?


Jika pihak Polis tidak menjadi barua kepada tauke tauke Cina Haram sudah pasti mereka Cina Couvenis ini tidak besar kepala. Tetapi apakan daya masih ramai pegawai atasan PDRM lebih mementingkan tembolok mereka berbanding harga diri dan maruah PDRM. Layakkah mereka sebagai keluarga dalam pasukan Polis?

Macam macam yang berlaku di Malaysia ini dan saya amat prihatin dengan nasib anggota Polis bawahan yang gaji pun cukup cukup makan namun kerja keras berbanding pegawai atasan PDRM yang hidup mewah. Minta agar pihak Polis perjelaskan isu ini kerana punca Cina Couvenist semakin besar kepala adalah kerana sikap pegawai atasan PDRM sendiri yang sanggup menjadi barua kepada tauke tauke Cina haram.


Kalau benar pihak Polis ini melaksanakan tugas dengan jujur sudah pasti Tauke Tauke Cina Couvenis ini akan gulung tikar dan Cina Couvenis keparat tidak akan menyamakan Polis sama seperti Babi.

No comments:

Post a Comment