Saturday, 24 January 2015

Nik Abduh Semakin Di Benci DAP


Cadangan DAP untuk mengadakan pilihan raya di peringkat pihak berkuasa tempatan (PBT) menimbulkan persoalan sama ada ia merupakan penanda aras kepada demokrasi, kata Ahli Jawatankuasa PAS Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz.

Menyokong kenyataan presiden PAS, anak kepada Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat itu meneruskan pertelagahan secara terbuka dengan parti komponen Pakatan Rakyat (PR) itu.

“Adakah pilihan raya PBT aras kemajuan dalam demokrasi negara?

"Atau ia sekadar memenangi impian golongan bergelar ekstremis demokrasi?” kata ahli Parlimen Pasir Mas itu menerusi Twitter hari ini.

Semalam, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata pilihan raya PBT yang diperjuangkan DAP di kawasan majoriti Cina bandar boleh melebarkan jurang penguasaan ekonomi di antara penduduk bandar dan desa sehingga boleh mengulangi rusuhan kaum 13 Mei.

Katanya, desakan DAP untuk pilihan raya PBT itu akan menyebabkan ketidakstabilan masyarakat majmuk di Malaysia dan hanya menguntungkan sesuatu kaum saja.

Beliau berkata dalam aspek politik, perjuangan DAP itu silap kerana hanya melihat kepada aspek penduduk bandar saja untuk menang pilihan raya dalam jangka yang sangat pendek. (SUMBER)

Tq The Flying Kick

No comments:

Post a Comment